+31 (0)6 38 22 14 55
Nav

Slakken in champignonroomsaus

Recept voor 24 slakken (van Slaque natuurlijk!)

250 gram champignons (bij voorkeur kastanjechampignon)

1 dl. witte wijn

1 ui

2 teentjes knoflook

Zout en peper

25 gr. olijfolie

½ tablet groentebouillon

2 dl kookroom

Verse kruiden zoals tijm en rozemarijn


Bereiding

Fruit de ui in de olie, pers de knoflook er boven uit en bak de champignons mee.

Voeg de witte wijn toe en laat even koken zodat de alcohol verdampt.

Roer de kookroom en bouillon door het gerecht

Voeg escargots toe en laat het geheel nog 3 minuten verwarmen, op laag vuur.

Escargots kunnen in zijn geheel worden toegevoegd of in 2 delen

Op smaak brengen met wat zout en peper.

Voor het opdienen gesnipperde kruiden over het gerecht strooien

Serveer met bruin stokbrood en boter met zeezout.

← Terug naar recepten