+31 (0)6 38 22 14 55
Nav

Escargots surprise

Recept voor 24 slakken (van Slaque natuurlijk!)

250 gram champignons

4 plakjes gerookte rauwe ham

1 dl. witte wijn

1 ui

2 teentjes knoflook

Zout en peper

25 gr. olijfolie

200 gr kruidenboter (bij voorkeur zelf gemaakt met verse kruiden maar kan ook uit een

pakje)

4 plakjes bladerdeeg


Bereiding

Fruit de ui in de olie, pers de knoflook er boven uit en bak de champignons en in reepjes

gesneden ham even mee.

Voeg de witte wijn toe en laat even koken zodat de alcohol verdampt

Voeg peper en zout toe naar smaak

Verdeel de slakken over 4 ovenvaste potjes, doe het mengsel er boven op en in elk potje een

lepel kruidenboter

Plak op elk potje een plakje bladerdeeg en bak dit op 180 graden gedurende 20 minuten in

de oven

Serveer met bruin stokbrood en kruidenboter

← Terug naar recepten