+31 (0)6 38 22 14 55
Nav

Escargots met saffraan risotto in een schuitje van roodlof

Recept voor 24 slakken (van Slaque natuurlijk!)

1,5 liter groentebouillon van mediterrane kruiden (zoals tijm, rozemarijn, oregano)

200 gr risottorijst

1 ui, fijn gesnipperd

1 teen knoflook, fijn gesnipperd

1 stengel bleekselderij, geschild en fijn gesnipperd

6 + 4 echte saffraandraadjes

200 ml witte wijn

Sap en rasp van een (biologische) citroen

½ citroen voor garnering

Fijn gesnipperde bieslook

Olijfolie, peper, zout

Klontje roomboter


Bereiding

Zorg dat de 1 l. groentebouillon lauw is voor de risotto

Leg de escargots in ½ l warme groentebouillon en houd warm

Leg 6 saffraandraadjes in een beetje bouillon

Vorm van de bladeren van het roodlof vier schuitjes en leg elk schuitje op een mooi bord

Bak in olijfolie de ui, bleekselderij en knoflook (niet laten verkleuren)

Zet het vuur wat hoger en voeg de rijst toe. Bak tot de korrels glazig zijn

Blus af met witte wijn en laat de wijn helemaal inkoken

Voeg de saffraandraadjes met bouillon toe

Schep de bouillon er in etappes bij en blijf rustig roeren

Haal de pan van het vuur zodra de risotto smeuïg is, meng er een klontje roomboter bij met de

citroenrasp + sap van een ½ citroen en de fijn gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper en

zout

Schep de risotto in de schuitjes

Verdeel over elk schuitje 4 escargots (even laten uitlekken) en draai er wat zwarte peper op

Garneer met een partje citroen, 1 draadje saffraan en fijn gesnipperde bieslook

← Terug naar recepten